Whisky Ballantine’s Hard Fired

Szkocka marka whisky Ballantine’s wydał swoje najnowsze wyrażenie o nazwie; Hard Fired. Znana na całym świecie destylarnia zastosowała rzadko stosowany proces, który rozpoczyna się od indywidualnej selekcji świeżych beczek z amerykańskiego dębu, które są dwukrotnie zwęglane przez wysoko wykwalifikowanych bednarzy, którzy na podstawie wzroku oceniają długość i intensywność zwęglenia. Jest to jedyne w swoim rodzaju drugie zwęglenie zwane „twardym wypalaniem”.

Ballantine’s Hard Fired – idealne do orzeźwiających długich koktajli

Beczki są „ świeże ” i zapalają się o wiele szybciej, co oznacza, że ​​doświadczeni współpracownicy Ballantine muszą wykorzystać wszystkie swoje umiejętności w procesie zwęglania, zapewniając równy węgiel. Ballantine’s Master Blender, Sandy Hyslop, następnie wącha każdą beczkę i wybiera te najlepsze do wypełnienia unikalną mieszanką Ballantine’s do odpoczynku.

Ta skrupulatna dbałość o szczegóły pozwala na wydobycie z dębu smaków, takich jak wanilia i przyprawy, a także łagodnego zadymienia. Jak można znaleźć w whisky torfowych, w których występuje w nich naturalna ciężka dymność, w przypadku Ballantine’s Hard Fired jest jednak dodawany dym wprowadzany przez proces twardego wypalania, towarzyszący miękkiemu, słodkiemu i eleganckiemu profilowi ​​smakowemu, którego można się spodziewać. Ballantine’s.

Idealny jako prezent lub butelka do dodania do własnej kolekcji, Ballantine’s Hard Fired to także świetny punkt wyjścia dla „smokey” whisky. Dzięki balansowi słodyczy i dymu ta whisky może być świetnym dodatkiem do ciemnej czekolady, toffi, a także wędzonego sera i chutney.

Obecnie dostępne wyłącznie w sklepach wolnocłowych Heinemann w całej Europie, Ballantine’s Hard Fired pojawi się na całym świecie w nadchodzących miesiącach.

Ape zatwierdziła sugestie dotyczące podawania

• Old Fashioned – nowoczesne podejście do tradycyjnego koktajlu, zrobionego po prostu z lodu, syropu klonowego i gorzkich gorzkich. Wymieszaj syrop klonowy i Ballantine’s Hard Fired z lodem i bitterami, powoli dodając więcej lodu i whisky.

• Ballantine’s Hard Fired Apple – prosta porcja z sokiem jabłkowym i aromatyczną goryczką w szklance typu highball z dużą ilością lodu.

• Ballantine’s Hard Fired Signature Serve – whisky podawana na lodzie.

ballantines.com

Dodaj komentarz