Poradnik Ape to Gentleman’s Hangover Skin Care Survival Guide

 

Zdjęcie c / o laffaff via Flickr

Czy kiedykolwiek obudziłeś się w niedzielny poranek i wypowiedziałeś te słowa: „Nigdy więcej nie piję”? Niezależnie od tego, czy naprawdę zamierzasz podążać za tym śmiałym twierdzeniem, istnieje prawdopodobieństwo, że po nocy nadmiernego picia i rozpusty a.) Poczujesz się okropnie i b.) Twoja skóra będzie równie cierpieć. Pomimo niskiego prawdopodobieństwa, że ​​będziesz postępować zgodnie z niektórymi z tych wskazówek o 3 nad ranem, gdy będziesz wesoło wracać do domu z kebabem w dłoni (i na koszuli), warto (spróbować) pamiętać, że niewielka ilość wstępnego przejścia Ape to Gentleman- nasza taktyka przetrwania w pielęgnacji skóry zrobi różnicę.

3 rano…

Zdjęcie c / o reihime przez Flickr

1. JEŚĆ ROZSĄDNIE, porzuć kebab – wybieraj produkty bogate w białko, zdolne do spowolnienia wchłaniania alkoholu w żołądku.

Rozwiązanie: Zjedz orzechy, ser na grzance lub kanapkę z tuńczykiem.

2. NAWILŻANIE – alkohol, papierosy (nie), taniec i późne noce generalnie przyczyniają się do odwodnienia skóry.

Rozwiązanie: Na każdą wypitą szklankę napoju alkoholowego wypij 1 szklankę wody. Pomoże to pokonać odwodnienie i usunąć alkohol, dzięki czemu poczujesz się lepiej po przebudzeniu.

3. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PIELĘGNACJI SKÓRY: Po godzinach „układania” ruchów na parkiecie nagromadzi się niezdrowa ilość potu i tłuszczu na twarzy i włosach – jeśli masz odpowiednią koordynację, umyj twarz i idź dalej z balsamem zwiększającym nawilżenie. Polecilibyśmy również prysznic, ale to może wymagać zbyt wiele? Na koniec umyj zęby i język, usunie to bakterie i pomoże zapobiec porannemu oddechowi przy akompaniamencie ostatniej nocy Sambuca.

 

Rozwiązanie:

Mycie twarzy:Zirh Clean – działa w celu usunięcia brudu, zanieczyszczeń, potu i oleju. Działa również w celu usunięcia martwych komórek naskórka, odsłaniając nową, gładszą skórę. 250 ml, 15.50 GBP z NivenandJoshua.com.

Nawilżający: Balsam regenerujący na noc z serii Lab – balsam nawilżający wzbogacony witaminami, który działa przez całą noc, naprawiając i odnawiając zmęczoną skórę. 50ml, 30.99 £ od Boots.

Pasta do zębów: Marvis – klasyczna włoska pasta do zębów stworzona tradycyjnymi metodami, gwarantująca bogatą, kremową pastę. Egzotyczne smaki wywołują wir doznań. 75 ml, 5.50 GBP z nivenandjoshua.com

SLEEP… WAKE… 11:00 (lub później)

Jeśli wykonałeś powyższe kroki, nie powinieneś czuć się tak strasznie, jak ci, którzy tego nie zrobili. Od teraz to dobra wiadomość, dochodzisz do siebie – może nie czujesz się tak, jakbyś był, ale tak jest! Wykonaj następujące kroki:

4. PRYSZNIC – to doda Ci energii i pomoże rozpocząć detoksykację z nadmiaru ostatnich nocy oraz usunie pot i tłuszcz (jeśli nie brałaś prysznica ostatniej nocy) nie wspominając o poprawie zapachu.

 

Rozwiązanie: Molton Brown dla mężczyzn Żel do mycia ciała z czarnym pieprzem – wspaniały, bogato pieniący się, aromatyczny żel pod prysznic, który gwarantuje uczucie świeżości i orzeźwienia. 300 ml, 18.00 GBP z www.nivenandjoshua.com

5. GOL SIĘ, ostrożnie! Twoje zaczerwienione oczy i brak koordynacji mogą spowodować zacięcia i skaleczenia, których będziesz żałować w poniedziałek rano. Wybierz dobrej jakości maszynkę do golenia i produkty do golenia, aby zapewnić jak najmniejsze uszkodzenia i podrażnienia.

Rozwiązanie: Gillette Fusion Power Razor Kolekcja eShave Verbena Lime produkty do golenia, oba wiodące na rynku produkty oferujące najnowsze technologie i rezultaty golenia.

 

6. NAWILŻANIE – używaj bogatego kremu nawilżającego, aby dokładnie nawilżyć skórę i dać jej największą szansę na regenerację.

Rozwiązanie: Krem Yu-Be – w Japonii Yu-Be to najlepiej sprzedający się krem ​​do pielęgnacji skóry wzbogacony witaminami. Specjalistyczna metoda produkcji zapewnia bogatą zawartość gliceryny, która łatwo się wchłania i zapewni skórze dokładne nawilżenie.

7. KREM POD OCZY – dobry krem ​​pod oczy złagodzi poranne obrzęki wokół oczu, zniweluje cienie i worki.

 

Rozwiązanie: Neal’s Yard Remedies Odmładzający żel pod oczy – chłodząca, tonizująca mieszanka łagodząca i wspomagająca delikatną skórę wokół oczu. Bogaty w kolagen chroniący przeciwutleniacze i tonizujący oczar wirginijski, który pomaga zwalczać drobne zmarszczki i cienie pod oczami. 10 ml, 22.90 GBP.

8. SAMOOPALAJĄCA – blada lub nawet szara skóra po kacu, pomimo powyższych kroków może nadal powodować irytację, a szczególnie jeśli musisz wyjść. Zalecamy dodanie odrobiny samoopalacza (tak, faceci to robią), aby wyglądać bardziej dżentelmenem niż małpą.

Rozwiązanie: Invisivble Cynk Tinted Daywear SPF 30+ Light – Szybki samoopalacz bez oleju mineralnego z dodatkowym współczynnikiem ochrony przeciwsłonecznej. 50 g, 25.00 GBP z www.selfridges.com

9. UNIKAJ STARBUCKÓW – nie mamy nic przeciwko Starbucks, ale duża kawa nie jest odpowiedzią, pij wodę lub jeśli masz już dość wody, podnieś ją o jeden stopień z moją ulubioną wodą witaminową i-Focus.

 

Rozwiązanie: Woda witaminowa i-Focus – może być różowy, ale jest pełen przeciwutleniającej witaminy C i witamin z grupy B uwalniających energię, abyś poczuł się bardziej ludzki. Zawiera również witaminę A, która jest dobra dla utrzymania zdrowego wzroku, idealna dla tych zaczerwienionych oczu! W czasie, gdy poprosiłem o powyższy obrazek, można było również wygrać iPada firmy Apple. 500 ml, około 2.00 GBP ze wszystkich dobrych supermarketów.

WYNIK: patrz poniżej. Może (i miejmy nadzieję) NIE, ale na pewno poczujesz się lepiej, a co ważniejsze, Twoja skóra przetrwała nadmiar sobotniego wieczoru! Powodzenia panowie.

 

Dodaj komentarz